Over ons

HK_zomer_144b

Wij zijn Simone, Jonathan, Tine (2003) en Tom (2007) uit Culemborg (Nl) en we zijn helemaal weg van de bergen. Zo erg zelfs dat, toen de gelegenheid zich voordeed, wij in 2005 geen dag hoefden na te denken om deze knusse vakantiewoning te kopen met zicht op wellicht het mooiste, ruigste en best beschermde gebergte van Oostenrijk: de Hohe Tauern.

Jonathan is bezieler en hoofdredacteur van het bergwandeltijdschrift Bergen Magazine en heeft de wandelgids Wandelen in de Oostenrijkse Alpen (Dominicus Adventure, 2012) op zijn naam staan. Simone is aardrijkskundelerares met een zwak voor geologie en gletsjers. Hier kunnen we dus onze batterijen weer opladen!

HK_zomer_280

Afdaling over de gletsjermorene, komend van de Warnsdorfer Hütte in het dal achter de Krimmler Watervallen. De kinderen doen niets liever dan klauteren en ravotten over ruige bergpaadjes.

De regio is ronduit prachtig, en nu Tom wat groter is doen we ’s zomers naast dagtochten en uitstapjes in de wijde omgeving ook altijd een huttentocht. De kinderen vinden het helemaal geweldig om tussen wandelaars en alpinisten in ‘Matrazenlager‘ te overnachten. Vanaf ’t Appartementje lopen we in vijf uur naar de prachtige Zittauer Hütte aan het eind van het Wildgerlostal. Boven de Krimmler Watervallen, beneden aan de pas, leidt het lange Krimmler Achental naar prachtig gelegen hutten zoals de Warnsdorfer Hütte (heel kindvriendelijk!), de Richterhütte of, net over de grens, de Italiaanse Birnlücken Hütte. Andere hutten die we vaak bezoeken zijn de Kürsinger Hütte (Obersulzbachtal, zicht op de gletsjers!) of de kleine en gezellige Fürther Hütte achter in het Hollersbachtal.

HK_voorjaar_319

Pootje baden in het ijskoude water van de Krimmler Watervallen (mei 2012).

We hopen dat u ook geniet van de bergen en denk erom:
take only photographs, leave only footprints …

Simone Ros
Jonathan Vandevoorde
Tine en Tom

2012_valbadia_922

Advertenties

Laat ons a.u.b. weten wat u van 't Appartementje vindt!

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s